Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu
Header image

Proceskoeling Dumocom

Energiezuiniger produceren bij Dumocom in Almelo

In augustus 2015 heeft Kimenai Installatiebeheer BV de opdracht gekregen voor de realisatie van een energiezuinig koelsysteem t.b.v. het blaasproces voor het maken van plastic flessen.

Hierbij is het huidige koelsysteem gesplitst en is het mogelijk om ieder proces (spuitgietproces en blaasproces) een eigen koelsysteem te geven met een eigen temperatuurniveau. Hert grote voordeel hiervan is dat het koelsysteem voor het blaasproces op een hoger temperatuurniveau (25-30°C) kan functioneren met een heel gunstige COP (rendement). Dit noemen we hoog temperatuur koeling  (HT) welke door een dry-cooler 500 KW (op dak) op basis van buitenlucht wordt gegenereerd.  Hierdoor zijn de exploitatiekosten substantieel lager. Het koelsysteem voor het spuitgietproces heeft een lager temperatuur niveau (8-12°C) en blijft gehandhaafd. In januari wordt de dry-cooler geplaatst en de installatie in bedrijf genomen.

Kimenai Installatiebeheer BV bedankt Andre van der Loo en Richard Schothans voor deze mooi opdracht en bijzonder goede sfeer waarin wij gezamenlijk dit project hebben mogen realiseren.

De mening van onze klanten

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

Schouwburg Lochem

"Kimenai is een flexibel en transparant bedrijf en een zeer prettige samenwerking is dan ook ontstaan. Prestatiegericht, betrouwbaar en meedenkend in elke situatie. Kimenai ontzorgt!"

Kevin Woelders Hoofd Techniek en Beheer

De Beemd te Lochem

"Energie besparen en goed onderhouden installaties is voor ons topprioriteit. Kimenai ontwikkelt, denkt en bouwt met De Beemd mee. Snelle en adequate service is de extra plus."

Jorrit Erps bedrijfsleider stichting Gorsselse / Lochemse zwembaden

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve

LochemEnergie

"Kimenai Installatiebeheer BV voert dit project uit met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben"

LochemEnergie