Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Proceskoeling Dumocom

Energiezuiniger produceren bij Dumocom in Almelo

In augustus 2015 heeft Kimenai Installatiebeheer BV de opdracht gekregen voor de realisatie van een energiezuinig koelsysteem t.b.v. het blaasproces voor het maken van plastic flessen.

Hierbij is het huidige koelsysteem gesplitst en is het mogelijk om ieder proces (spuitgietproces en blaasproces) een eigen koelsysteem te geven met een eigen temperatuurniveau. Hert grote voordeel hiervan is dat het koelsysteem voor het blaasproces op een hoger temperatuurniveau (25-30°C) kan functioneren met een heel gunstige COP (rendement). Dit noemen we hoog temperatuur koeling  (HT) welke door een dry-cooler 500 KW (op dak) op basis van buitenlucht wordt gegenereerd.  Hierdoor zijn de exploitatiekosten substantieel lager. Het koelsysteem voor het spuitgietproces heeft een lager temperatuur niveau (8-12°C) en blijft gehandhaafd. In januari wordt de dry-cooler geplaatst en de installatie in bedrijf genomen.

Kimenai Installatiebeheer BV bedankt Andre van der Loo en Richard Schothans voor deze mooi opdracht en bijzonder goede sfeer waarin wij gezamenlijk dit project hebben mogen realiseren.

De mening van onze klanten

"20 januari 2021 Goede uitleg en gedegen advies. Zowel de positieve als negatieve kanten belicht.Prima vaklui hebben gezorgd voor een goede installatie, zowel bij de zonnepanelen als bij de water water warmtepomp"

Fam. Bloch uit Lochem

"6 januari 2021 Beste mensen, Vandaag zijn bij ons zonnepanelen geinstalleerd door werknemers van Uw bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de manier van werken. Zoals:Op tijd aanwezig, accuraat werken, netjes en schoon achterlaten. Onze complimenten. vr.gr. Hennie en Dik Brokken."

Hennie en Dik Brokken.

" In onze zoektocht naar een rendabele verduurzaming van onze woning zijn we bij Kimenai terecht gekomen. Tijdens onze gesprekken om te komen tot het uiteindelijke ontwerp van onze woonhuis installatie aanpassingen werd goed meegedacht en goede adviezen geleverd. Dit hebben we erg gewaardeerd en heeft gemaakt dat we uiteindelijk voor Kimenai hebben gekozen."

Familie Visser uit Warnsveld

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve