Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu
Header image

Aardwarmte

Energie uit de bodem (aardwarmte)

Wilt u uw woning of bedrijfspand op een duurzame manier verwarmen? Dan is aardwarmte de oplossing!

Warmte die zomers in de grond wordt opgeslagen en ‘s winters wordt benut. Bij Kimenai Installatiebeheer BV hebben we de kennis in huis om deze systemen te ontwerpen, te berekenen en aan te leggen. Belangrijk onderdeel hiervan is de boring. Daarbij passen we meestal de verticale bodemcollector of horizontale bodemcollector toe. De verticale bodemcollector is een gat dat tussen de 40 en 160 meter diep is. Aan de diepere aardlagen wordt warmte onttrokken. Bij de horizontale collector worden honderden meters buis (bij voorkeur) op het niveau van het grondwater gelegd, hier is wel veel oppervlakte voor nodig!
De warmtepomp concentreert de warmte zó, dat u over warm water beschikt voor convectoren, vloerverwarming, bad en douche. 

De mening van onze klanten

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

Schouwburg Lochem

"Kimenai is een flexibel en transparant bedrijf en een zeer prettige samenwerking is dan ook ontstaan. Prestatiegericht, betrouwbaar en meedenkend in elke situatie. Kimenai ontzorgt!"

Kevin Woelders Hoofd Techniek en Beheer

De Beemd te Lochem

"Energie besparen en goed onderhouden installaties is voor ons topprioriteit. Kimenai ontwikkelt, denkt en bouwt met De Beemd mee. Snelle en adequate service is de extra plus."

Jorrit Erps bedrijfsleider stichting Gorsselse / Lochemse zwembaden

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve

LochemEnergie

"Kimenai Installatiebeheer BV voert dit project uit met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben"

LochemEnergie