Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Aardwarmte

Energie uit de bodem (aardwarmte)

Wilt u uw woning of bedrijfspand op een duurzame manier verwarmen? Dan is aardwarmte de oplossing!

Warmte die zomers in de grond wordt opgeslagen en ’s winters wordt benut. Bij Kimenai Installatiebeheer BV hebben we de kennis in huis om deze systemen te ontwerpen, te berekenen en aan te leggen. Belangrijk onderdeel hiervan is de boring. Daarbij passen we meestal de verticale bodemcollector of horizontale bodemcollector toe. De verticale bodemcollector is een gat dat tussen de 40 en 160 meter diep is. Aan de diepere aardlagen wordt warmte onttrokken. Bij de horizontale collector worden honderden meters buis (bij voorkeur) op het niveau van het grondwater gelegd, hier is wel veel oppervlakte voor nodig!
De warmtepomp concentreert de warmte zó, dat u over warm water beschikt voor convectoren, vloerverwarming, bad en douche. 

De mening van onze klanten

"20 januari 2021 Goede uitleg en gedegen advies. Zowel de positieve als negatieve kanten belicht.Prima vaklui hebben gezorgd voor een goede installatie, zowel bij de zonnepanelen als bij de water water warmtepomp"

Fam. Bloch uit Lochem

"6 januari 2021 Beste mensen, Vandaag zijn bij ons zonnepanelen geinstalleerd door werknemers van Uw bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de manier van werken. Zoals:Op tijd aanwezig, accuraat werken, netjes en schoon achterlaten. Onze complimenten. vr.gr. Hennie en Dik Brokken."

Hennie en Dik Brokken.

" In onze zoektocht naar een rendabele verduurzaming van onze woning zijn we bij Kimenai terecht gekomen. Tijdens onze gesprekken om te komen tot het uiteindelijke ontwerp van onze woonhuis installatie aanpassingen werd goed meegedacht en goede adviezen geleverd. Dit hebben we erg gewaardeerd en heeft gemaakt dat we uiteindelijk voor Kimenai hebben gekozen."

Familie Visser uit Warnsveld

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve