Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu
Header image

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

De voor onze aarde noodzakelijke milieu doelstellingen van onze overheid zijn bijzonder ambitieus.Dit is de reden dat de overheid het behalen van energie-efficientverbetering heeft vertaald in het Bouwbesluit / Activiteitenbesluit.

Het Bouwbesluit regelt op welke wijze nieuwbouw of verbouw moet plaats vinden middels technische gebouw gebonden maatregelen zoals de thermische isolatie, luchtdoorlatendheid en orientatie van een gebouw.

Het Activiteitenbesluit stelt eisen aan energie-efficientieverbetering in een bedrijf. De ondernemer heeft de plicht om alle energiebesparende maatregelen te realiseren die in vijf jaar of minder worden terug verdiend.Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen gebouw gebonden of installatiegebonden energiebesparende maatregelen.

Los van het feit dat de overheid dit verplicht is het natuurlijk voor ons veel meer de uitdaging om gedurende een noodzakelijk vervanging van een energie-, verbruiker of opwekker te kijken dat er een win win situatie kan ontstaan. Tenslotte is iedere ondernemer geintresseerd wanneer hij of zij op een natuurlijk moment de exploiatiekosten kan verlagen.

Bent u nieuwsgierig wat het voor u kan betekenen, bel of mail ons gerust.

Wij staan u graag met veel energie te woord!

De mening van onze klanten

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

Schouwburg Lochem

"Kimenai is een flexibel en transparant bedrijf en een zeer prettige samenwerking is dan ook ontstaan. Prestatiegericht, betrouwbaar en meedenkend in elke situatie. Kimenai ontzorgt!"

Kevin Woelders Hoofd Techniek en Beheer

De Beemd te Lochem

"Energie besparen en goed onderhouden installaties is voor ons topprioriteit. Kimenai ontwikkelt, denkt en bouwt met De Beemd mee. Snelle en adequate service is de extra plus."

Jorrit Erps bedrijfsleider stichting Gorsselse / Lochemse zwembaden

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve

LochemEnergie

"Kimenai Installatiebeheer BV voert dit project uit met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben"

LochemEnergie