Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

De voor onze aarde noodzakelijke milieu doelstellingen van onze overheid zijn bijzonder ambitieus.Dit is de reden dat de overheid het behalen van energie-efficientverbetering heeft vertaald in het Bouwbesluit / Activiteitenbesluit.

Het Bouwbesluit regelt op welke wijze nieuwbouw of verbouw moet plaats vinden middels technische gebouw gebonden maatregelen zoals de thermische isolatie, luchtdoorlatendheid en orientatie van een gebouw.

Het Activiteitenbesluit stelt eisen aan energie-efficientieverbetering in een bedrijf. De ondernemer heeft de plicht om alle energiebesparende maatregelen te realiseren die in vijf jaar of minder worden terug verdiend.Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen gebouw gebonden of installatiegebonden energiebesparende maatregelen.

Los van het feit dat de overheid dit verplicht is het natuurlijk voor ons veel meer de uitdaging om gedurende een noodzakelijk vervanging van een energie-, verbruiker of opwekker te kijken dat er een win win situatie kan ontstaan. Tenslotte is iedere ondernemer geintresseerd wanneer hij of zij op een natuurlijk moment de exploiatiekosten kan verlagen.

Bent u nieuwsgierig wat het voor u kan betekenen, bel of mail ons gerust.

Wij staan u graag met veel energie te woord!

De mening van onze klanten

"Juni 2023 Alweer ruim een jaar geleden hadden we voor het eerst contact. Daaruit vloeide voort dat jullie bij ons een hoge temperatuurwarmtepomp en 24 zonnepanelen zouden installeren. Het heeft wel een tijd geduurd voordat het zover was. In december de zonnepanelen en nu net de warmtepomp. We moesten o.a. een tijd wachten voordat de driefasenaansluiting was gerealiseerd door Liander. We zijn heel tevreden en blij met het resultaat. Jullie hebben je heel klantgericht opgesteld door rekening te houden met onze, soms wisselende, wensen. En ook aan kwaliteit van het werk wordt inderdaad veel aandacht besteed. Al onze vragen werden serieus genomen en goed beantwoord. We genieten nu van het resultaat en volgen op de apps hetgeen we besparen. Hartelijke groet, Adri Bramsen"

"20 januari 2021 Goede uitleg en gedegen advies. Zowel de positieve als negatieve kanten belicht.Prima vaklui hebben gezorgd voor een goede installatie, zowel bij de zonnepanelen als bij de water water warmtepomp"

Fam. Bloch uit Lochem

"6 januari 2021 Beste mensen, Vandaag zijn bij ons zonnepanelen geinstalleerd door werknemers van Uw bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de manier van werken. Zoals:Op tijd aanwezig, accuraat werken, netjes en schoon achterlaten. Onze complimenten. vr.gr. Hennie en Dik Brokken."

Hennie en Dik Brokken.

" In onze zoektocht naar een rendabele verduurzaming van onze woning zijn we bij Kimenai terecht gekomen. Tijdens onze gesprekken om te komen tot het uiteindelijke ontwerp van onze woonhuis installatie aanpassingen werd goed meegedacht en goede adviezen geleverd. Dit hebben we erg gewaardeerd en heeft gemaakt dat we uiteindelijk voor Kimenai hebben gekozen."

Familie Visser uit Warnsveld

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve