Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Hergebruik onderdelen en grondstoffen CV ketel

Kimenai Installatiebeheer BV gelooft in het belang van een circulaire economie en gaat in dat kader de samenwerking aan met Refurn uit Apeldoorn.

Over Refurn

Refurn is een snel groeiende onderneming en (nog) gevestigd in het gebouw van het Nederlands E-waste Centrum in Apeldoorn. We zijn onder andere specialist in het verwerken van ingezamelde CV ketels, geisers en boilers. Door onze groei en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen wordt onderzocht wanneer en op welke locatie de uitbreiding van Refurn het beste kan plaatsvinden. 

De activiteiten van Refurn zijn Weeelabex gecertificeerd. Een wettelijk vereiste kwaliteitsstandaard die hoge eisen stelt aan milieu en arbo eisen en transparantie biedt voor de verwerking van de materialen (downstream monitoring). Immers, wanneer er demontage activiteiten plaatsvinden van e-waste is het een wettelijke verplichting om in het bezit te zijn van een Weeelabex certificaat voor de betreffende e-waste stroom.

In de installatietechniek worden regelmatig onderdelen en CV ketels vervangen. De inzameling en verwerking gebeurt in de huidige markt in veel gevallen niet conform wet-en regelgeving en kan daardoor milieuschade veroorzaken. Bovendien gaan zo herbruikbare en te reviseren onderdelen verloren. Refurn en Weee Nederland zijn bedrijven die hier samen met duurzame partners verandering in brengen.

Circulaire economie en producentenverantwoordelijkheid zorgen er in deze samenwerking voor dat we ketens met elkaar sluiten. Refurn zamelt naast CV ketels en boilers ook defecte branderautomaten, ventilatoren, driewegmotoren en cartridges in en stimuleert daarbij in overleg met zijn relaties de eventuele revisie, vanzelfsprekend met garantie. Met Techniek Nederland wordt onderzocht op welke manier hiervoor een extra landelijke certificering mogelijk is.

De mening van onze klanten

"Juni 2023 Alweer ruim een jaar geleden hadden we voor het eerst contact. Daaruit vloeide voort dat jullie bij ons een hoge temperatuurwarmtepomp en 24 zonnepanelen zouden installeren. Het heeft wel een tijd geduurd voordat het zover was. In december de zonnepanelen en nu net de warmtepomp. We moesten o.a. een tijd wachten voordat de driefasenaansluiting was gerealiseerd door Liander. We zijn heel tevreden en blij met het resultaat. Jullie hebben je heel klantgericht opgesteld door rekening te houden met onze, soms wisselende, wensen. En ook aan kwaliteit van het werk wordt inderdaad veel aandacht besteed. Al onze vragen werden serieus genomen en goed beantwoord. We genieten nu van het resultaat en volgen op de apps hetgeen we besparen. Hartelijke groet, Adri Bramsen"

"20 januari 2021 Goede uitleg en gedegen advies. Zowel de positieve als negatieve kanten belicht.Prima vaklui hebben gezorgd voor een goede installatie, zowel bij de zonnepanelen als bij de water water warmtepomp"

Fam. Bloch uit Lochem

"6 januari 2021 Beste mensen, Vandaag zijn bij ons zonnepanelen geinstalleerd door werknemers van Uw bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over de manier van werken. Zoals:Op tijd aanwezig, accuraat werken, netjes en schoon achterlaten. Onze complimenten. vr.gr. Hennie en Dik Brokken."

Hennie en Dik Brokken.

" In onze zoektocht naar een rendabele verduurzaming van onze woning zijn we bij Kimenai terecht gekomen. Tijdens onze gesprekken om te komen tot het uiteindelijke ontwerp van onze woonhuis installatie aanpassingen werd goed meegedacht en goede adviezen geleverd. Dit hebben we erg gewaardeerd en heeft gemaakt dat we uiteindelijk voor Kimenai hebben gekozen."

Familie Visser uit Warnsveld

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve