Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week

(0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Hergebruik onderdelen en grondstoffen CV ketel

Kimenai Installatiebeheer BV gelooft in het belang van een circulaire economie en gaat in dat kader de samenwerking aan met Refurn uit Apeldoorn.

Over Refurn

Refurn is een snel groeiende onderneming en (nog) gevestigd in het gebouw van het Nederlands E-waste Centrum in Apeldoorn. We zijn onder andere specialist in het verwerken van ingezamelde CV ketels, geisers en boilers. Door onze groei en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen wordt onderzocht wanneer en op welke locatie de uitbreiding van Refurn het beste kan plaatsvinden. 

De activiteiten van Refurn zijn Weeelabex gecertificeerd. Een wettelijk vereiste kwaliteitsstandaard die hoge eisen stelt aan milieu en arbo eisen en transparantie biedt voor de verwerking van de materialen (downstream monitoring). Immers, wanneer er demontage activiteiten plaatsvinden van e-waste is het een wettelijke verplichting om in het bezit te zijn van een Weeelabex certificaat voor de betreffende e-waste stroom.

In de installatietechniek worden regelmatig onderdelen en CV ketels vervangen. De inzameling en verwerking gebeurt in de huidige markt in veel gevallen niet conform wet-en regelgeving en kan daardoor milieuschade veroorzaken. Bovendien gaan zo herbruikbare en te reviseren onderdelen verloren. Refurn en Weee Nederland zijn bedrijven die hier samen met duurzame partners verandering in brengen.

Circulaire economie en producentenverantwoordelijkheid zorgen er in deze samenwerking voor dat we ketens met elkaar sluiten. Refurn zamelt naast CV ketels en boilers ook defecte branderautomaten, ventilatoren, driewegmotoren en cartridges in en stimuleert daarbij in overleg met zijn relaties de eventuele revisie, vanzelfsprekend met garantie. Met Techniek Nederland wordt onderzocht op welke manier hiervoor een extra landelijke certificering mogelijk is.

De mening van onze klanten

"20 oktober 2020 Gisteren hebben de mannen van uw bedrijf bij ons zonnepanelen aangebracht en we willen u laten weten dat deze twee mannen geweldig goede werkers zijn! Wij zijn er uitermate over tevreden en ze verdienen een grote pluim! Wat hebben ze alles netjes gedaan en alles opgeruimd, kortom super goede mensen die hard hebben gewerkt voor ons. Alles is naar volle tevredenheid afgewerkt en niets dan lof voor deze mannen!! "

Joke en Freek Roenhorst-Jansen

"Super blij met onze nieuwe Warmtepomp! Van het gas af met de vakmensen van Kimenai die echt rekening houden met de wensen van de klant!"

Fam. van Maanen te Lochem

Schouwburg Lochem

"Kimenai is een flexibel en transparant bedrijf en een zeer prettige samenwerking is dan ook ontstaan. Prestatiegericht, betrouwbaar en meedenkend in elke situatie. Kimenai ontzorgt!"

Kevin Woelders Hoofd Techniek en Beheer

De Beemd te Lochem

"Energie besparen en goed onderhouden installaties is voor ons topprioriteit. Kimenai ontwikkelt, denkt en bouwt met De Beemd mee. Snelle en adequate service is de extra plus."

Jorrit Erps bedrijfsleider stichting Gorsselse / Lochemse zwembaden

"We hebben bijna 90% minder gas verbruikt, het comfort van onze woning is enorm omhoog gegaan en dat voelen we iedere dag!"

Fam. Van 't Erve

LochemEnergie

"Kimenai Installatiebeheer BV voert dit project uit met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben"

LochemEnergie